Πατέρας για πρώτη φορά έγινε ο Louis Sarkozy, γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, καθώς η σύντροφός του Natali, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο ονόμασαν Sylla Nicolas. Το χαρμόσυνο γεγονός γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε μια περίοδο που η οικογένεια βρίσκεται υπό τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της κράτησης του πρώην προέδρου.
🇫🇷🧑🍼 Louis Sarkozy est devenu père d’un petit garçon prénommé Sylla. (Paris Match) pic.twitter.com/b3UmW5j0BY
— AlertesInfos (@AlertesInfos) October 24, 2025
Στην ανάρτησή του, ο Louis Sarkozy επέλεξε να μοιραστεί το γεγονός με λόγια γεμάτα νόημα και φιλοσοφία: «Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτάσει κανείς στην αθανασία, έλεγε ο μεγάλος Κουβανός επαναστάτης José Martí: να φυτέψει ένα δέντρο, να γράψει ένα βιβλίο και να αναθρέψει έναν γιο».
Η δήλωση αυτή δείχνει την αξία που αποδίδει στην πατρότητα και την ευθύνη που συνοδεύει τη νέα αυτή φάση της ζωής του.
Ο Louis και η σύζυγός του, Nathalie Husson Sarkozy, εξέφρασαν επίσης τη χαρά τους με τα λόγια: «Χθες, η γυναίκα μου κι εγώ πλησιάσαμε λίγο περισσότερο την αιωνιότητα: γίναμε γονείς». Το παιδί τους, Sylla Nicolas Sarkozy, θα φέρει το όνομα του παππού του, Nicolas, με την ευχή να μεγαλώσει «με δύναμη και σοφία», όπως οι προηγούμενοι συνονόματοι του.
Η είδηση αποκτά ιδιαίτερο βάρος καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά τη φυλάκιση του πρώην προέδρου Nicolas Sarkozy στη φυλακή La Santé στο Παρίσι, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης πέντε ετών για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από το καθεστώς του Muammar Gaddafi.
Παρά τις δυσκολίες της οικογένειας και τις έντονες δημοσιογραφικές παρακολουθήσεις, η γέννηση του μικρού Nicolas φαίνεται να φέρνει μια νότα αισιοδοξίας και προσωπικής χαράς στον Louis και τη σύζυγό του.
Η ανάρτηση συγκέντρωσε πλήθος ευχών και σχολίων από διαδικτυακούς φίλους και ακόλουθους, οι οποίοι μοιράστηκαν τη χαρά τους και τα συγχαρητήριά τους για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας Sarkozy.
Ποιος είναι ο Louis Sarkozy
Ο γιος του Nicolas Sarkozy, Louis Sarkozy, γεννήθηκε το 1997 και είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας από τον πρώτο του γάμο με τη Cécilia Attias. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες και διατηρεί χαμηλό προφίλ στα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με την πολιτική και κοσμική ζωή του πατέρα του.
Είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του σε επιχειρηματικά και κοινωνικά θέματα και προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ της δημόσιας ταυτότητας του πατέρα του και της προσωπικής του ζωής.
Ο Louis έχει επιλέξει να μη συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, αν και η καταγωγή του και οι σχέσεις του τον φέρνουν συχνά στο προσκήνιο.
Ο ίδιος ανοίγει πλέον νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Μπορεί για την ώρα ο πατέρας του να μην είναι στο πλευρό του, ωστόσο η γέννηση του γιού του, υπενθυμίζει πως ακόμη και μέσα σε περιόδους πολιτικών και προσωπικών προκλήσεων, η ζωή βρίσκει τρόπο να φέρει χαρά και ελπίδα. Ο Louis Sarkozy και η Nathalie Husson ξεκινούν τώρα ένα νέο κεφάλαιο, γεμάτο ευθύνες αλλά και συγκινήσεις, με το μωρό τους να γίνεται σύμβολο συνέχειας για την οικογένεια.
