Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού μετατράπηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου σε ένα ζωντανό μουσικό ταξίδι που γέμισε με ήχους ρεμπέτικου, fado, tango και blues, υπό τη μαεστρία του Μίνου Μάτσα. Ο σπουδαίος μουσικός κατάφερε να ενώσει τέσσερα διαφορετικά είδη με κοινή ρίζα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θύμιζε ταξίδι στο χρόνο και στις μνήμες της μουσικής παράδοσης από την Ελλάδα ως τη Λισαβόνα, την Αργεντινή και τον Νότο των ΗΠΑ.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν για τον συνδυασμό κομψότητας, στυλ και προσωπικότητας ήταν αυτές της Χάρις Αλεξίου, η οποία επέλεξε ένα look που ισορροπούσε ανάμεσα στην κομψότητα και τη διακριτική λάμψη, αποπνέοντας τη ζεστασιά και το πάθος της μουσικής που παρουσίαζε ο Μίνως Μάτσας. Η τραγουδίστρια φάνηκε να απολαμβάνει κάθε νότα, με το στυλ της να αναδεικνύει την προσωπικότητά της χωρίς υπερβολές, συνδυάζοντας κλασικές γραμμές με μοντέρνες πινελιές.
NDP
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η εμφάνιση της Μιμής Ντενίση, η οποία πόζαρε με την αδελφή της, Μαρία, προσθέτοντας μια οικογενειακή, ζεστή διάσταση στην εκδήλωση. Το look της συνδύαζε κομψά χρώματα και υφές, δημιουργώντας μια αρμονία ανάμεσα στο formal στιλ και τη φιλική, προσιτή διάθεση που χαρακτήριζε τη βραδιά. Η παρουσία της συνοδευόμενη από την αδελφή της, απέδωσε μια αίσθηση οικειότητας που έκανε τον χώρο ακόμη πιο ζωντανό.
NDP
Η Άντζελα Γκερέκου, επίσης ανάμεσα στους καλεσμένους, επέλεξε ένα στυλ που ξεχώριζε για την πολυτέλεια και τη φινέτσα του. Με κομψές λεπτομέρειες που προσέδιδαν χαρακτήρα, η εμφάνισή της ταίριαζε απόλυτα με το καλλιτεχνικό πνεύμα της βραδιάς, ενώ ταυτόχρονα επέτρεπε να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος, χωρίς να υπερβαίνει τη διακριτικότητα που απαιτεί ένας χώρος όπως το Ηρώδειο.
NDP
Το μουσικό ταξίδι του Μίνου Μάτσα, με τους 15 σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μας μετέφερε από τα καταγώγια της Αθήνας στα blues του Μισισιπή, από το fado της Λισαβόνας μέχρι τα tango της Αργεντινής, με τον Robert Johnson, την Amalia Rodrigues και τον Carlos Gardel να συνοδεύουν νοητά την εκδήλωση. Στην καρδιά αυτής της μοναδικής βραδιάς, οι εμφανίσεις των Χάρις Αλεξίου, Μιμής Ντενίση και Άντζελας Γκερέκου προσέθεσαν μοναδική αίγλη.
