ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Μαρία Κίτσου: Οι πρώτες εικόνες από τη μεταμόρφωσή της σε «Δούκισσα της Πλακεντίας» για τη νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη

Μαρία Κίτσου: Οι πρώτες εικόνες από τη μεταμόρφωσή της σε «Δούκισσα της Πλακεντίας» για τη νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη 1
Φωτό :Γκέλυ Καλαμπάκα / Instagram @marika.kitsou.official

Η Μαρία Κίτσου ενσαρκώνει τη «Δούκισσα της Πλακεντίας» στη νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη, επιστρέφοντας στο θεατρικό σανίδι με έναν ρόλο γεμάτο μυστήριο, πάθος και ιστορική ένταση.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η Μαρία Κίτσου επιστρέφει στο θέατρο με έναν ρόλο-μεταμόρφωση, υποδυόμενη τη «Δούκισσα της Πλακεντίας» στη νέα σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Νανούρη. Ο μονόλογος, που θα παρουσιαστεί από τις 19 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βεάκη, αφηγείται τη ζωή μιας από τις πιο μυστηριώδεις και γοητευτικές μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, αυτήν της Σοφίας ντε Μαρμπουά, της γυναίκας που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Αθήνα και στη φαντασία των ανθρώπων.

«Καλησπέρα, φίλες και φίλοι μου από τα βροχερά Εξάρχεια. Ένα από τα πράγματα που λατρεύω στη δουλειά μου είναι η μεταμόρφωση… Κάθε ρόλος είναι μια μεταμόρφωση, και επιδιώκω μπαίνοντας στα παπούτσια του κάθε χαρακτήρα να είμαι διαφορετική από τους προηγούμενους που έχω υποδυθεί», έγραψε η ηθοποιόςστο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το πρώτο πρόμο της παράστασης, όπου ποζάρει μαζί με τον σκηνοθέτη. «Οι φωτό μαζί με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη μου, Γιώργο Νανούρη, είναι από το πρώτο πρόμο της ‘Δούκισσας της Πλακεντίας’. Θα ακολουθήσουν κι άλλες… stay tuned… Από 19 Νοεμβρίου (2 μέρες πριν τη γιορτή μου) στο Θέατρο Βεάκη. Την αγάπη μου».

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις Κατερίνα και Αίας, που σημάδεψαν την πρόσφατη θεατρική του πορεία, ο Γιώργος Νανούρης επιστρέφει σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: τη βαθιά, ψυχαναλυτική προσέγγιση του μονολόγου. Αυτή τη φορά, στρέφεται στη φιγούρα μιας γυναίκας που η Ιστορία και ο μύθος μπλέκονται επικίνδυνα γύρω της. Η Σοφία ντε Μαρμπουά, Αμερικανο-γαλλίδα αριστοκράτισσα και ευεργέτιδα, έφτασε στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση και συνδέθηκε στενά με το νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Υπήρξε υποστηρίκτρια του Καποδίστρια, χορηγός έργων και προσώπων, γυναίκα με ανεξάντλητο πνεύμα και αβυσσαλέα μοναξιά.

Κι όμως, η «Δούκισσα» δεν ήταν ποτέ μια απλή φιγούρα ευεργεσίας. Η εμμονή της με τον πρόωρο θάνατο της κόρης της, οι φήμες για τις εκκεντρικότητές της, τα βράδια που περνούσε ανάμεσα σε κεριά και αναμνήσεις στα ερείπια της βίλας της στο Πεντελικό, συνθέτουν ένα πρόσωπο σχεδόν φανταστικό, λες και δραπέτευσε από μυθιστόρημα του 19ου αιώνα. Το σπίτι της έγινε μουσείο, το όνομά της πέρασε σε λεωφόρους και σταθμούς του μετρό, μα η ίδια παραμένει, δυο αιώνες μετά, μια αινιγματική παρουσία - κάπου ανάμεσα στην Ιστορία και τον αστικό μύθο.

Η Κίτσου, με τη γνωστή της ικανότητα να φωτίζει το εσωτερικό τοπίο των ηρωίδων της, μοιάζει ιδανική επιλογή για να ενσαρκώσει τη γυναίκα που περπάτησε στα όρια της λογικής, της απώλειας και του μεγαλείου.


Το επεισόδιο που πρέπει να ακούσεις οπωσδήποτε πριν τις γιορτές

Λίγο πριν τις γιορτές, η Ειρήνη και η Έλενα μιλούν ειλικρινά για την άτυπη (και τελικά αόρατη) πίεση της τέλειας χριστουγεννιάτικης εικόνας.


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ