Στις 10 Ιουνίου 1993, ο Αμπντάλα μπιν Αλ Χουσεΐν, τότε πρίγκιπας της Ιορδανίας, παντρεύτηκε τη Ράνια αλ Γιασίν, γεννημένη στο Κουβέιτ από παλαιστινιακή οικογένεια. Η γνωριμία τους έγινε λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σε ένα ιδιωτικό δείπνο. Ο γάμος τους τελέστηκε στο Παλάτι Ζάχραν στο Αμμάν και σηματοδότησε ένα γεγονός με έντονο δημόσιο χαρακτήρα. Μάλιστα, η μέρα ανακηρύχθηκε εθνική αργία στην Ιορδανία.
Με αφορμή τη φετινή επέτειο γάμου τους, η βασίλισσα Ράνια δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία, γράφοντας: «Θα είσαι πάντα το σπίτι μου. Χαρούμενη Επέτειο».
Τριανταδύο χρόνια μετά, ο γάμος αυτός παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους στη σύγχρονη ιστορία των βασιλικών οίκων της Μέσης Ανατολής. Ο Αμπντάλα ανήλθε στον θρόνο το 1999, μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χουσεΐν κι η Ράνια έγινε βασίλισσα σε ηλικία μόλις 28 ετών.
