Στις 3 Μαΐου 2025, η Lady Gaga έγραψε ιστορία με μια δωρεάν συναυλία στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο, συγκεντρώνοντας πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC, σε μία από τις μαζικότερες μουσικές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.
Η επιστροφή μετά από 13 χρόνια
Η συναυλία αποτέλεσε μέρος της περιοδείας προώθησης του όγδοου στούντιο άλμπουμ της Lady Gaga, με τίτλο «Mayhem», που περιλαμβάνει κομμάτια όπως «Abracadabra» και «Die With a Smile». Ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψε στη Βραζιλία από το 2012, μια επιστροφή που το κοινό της χώρας περίμενε με αγωνία για πάνω από δέκα χρόνια.
«Με περιμένατε, με περιμένατε για περισσότερα από 10 χρόνια», φώναξε η Gaga συγκινημένη, καθώς ξεδίπλωνε μια βραζιλιάνικη σημαία στη σκηνή. «Βραζιλία, είμαι έτοιμη. Θα τα δώσω όλα».
Οι φανατικοί θαυμαστές της Lady Gaga — γνωστοί ως "little monsters" — δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Εκατοντάδες είχαν ξεκινήσει να στήνονται στις ουρές από νωρίς το πρωί για να εξασφαλίσουν μια καλή θέση στην παραλία. Οπαδοί με σημαίες του ουράνιου τόξου, εκκεντρικά κοστούμια και λάμψη στο βλέμμα πλημμύρισαν κάθε εκατοστό της Copacabana, φτιάχνοντας μια ηλεκτρισμένη, ενωτική ατμόσφαιρα.
