Η Madonna επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο της μόδας, πρωταγωνιστώντας στη νέα καμπάνια αρωμάτων The One του οίκου Dolce & Gabbana. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την ανανέωση ενός από τα πιο εμβληματικά fragrance franchises του ιταλικού οίκου, που φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής, και επιβεβαιώνει τη διαχρονική σχέση της της βασίλισσας της ποπ με το brand.
Στη νέα, κινηματογραφική καμπάνια, η 67χρονη Madonna δεν είναι απλώς το πρόσωπο του αρώματος — είναι η απόλυτη ενσάρκωση της έννοιας “The One”. Το concept βασίζεται στη δύναμη της προσωπικότητας, της κληρονομιάς και της ακαταμάχητης παρουσίας, στοιχεία που, σύμφωνα με τον οίκο, η Madonna εκπροσωπεί εδώ και δεκαετίες.
Η καμπάνια σκηνοθετήθηκε από τον Mert Alas και χαρακτηρίζεται από έντονο αισθησιασμό, κινηματογραφική ατμόσφαιρα και μια αίσθηση διαχρονικής πολυτέλειας. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη φορά που η Madonna συμμετέχει σε καμπάνια αρώματος με τόσο κεντρικό και αφηγηματικό ρόλο.
Ο CEO της Dolce & Gabbana Beauty, Gianluca Toniolo, εξηγεί στο WWD γιατί η επιλογή της Madonna ήταν αυτονόητη: «Επιλέξαμε μια celebrity που ήταν πάντα πολύ κοντά στη Dolce & Gabbana και στην ιστορία της. Αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του brand. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 βρίσκεται κοντά στους κώδικες του οίκου… και όταν αναζητάς ένα πρόσωπο που να ενσαρκώνει την έννοια του “The One”, αυτό ακριβώς κάνει εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε, χαρακτηρίζοντάς τη διαχρονικό pop icon.
Συνεχίζοντας, ο Toniolo πρόσθεσε: «Η επιλογή ήταν εύκολη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε την τύχη να είμαστε κοντά της εδώ και χρόνια. Επιπλέον, δεν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στον κόσμο των αρωμάτων, κάτι που κάνει αυτό το project ακόμη πιο αποκλειστικό».
Η καμπάνια σηματοδοτεί και το επίσημο relaunch του The One, ενός franchise που, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ενεργή προώθηση από το 2015, συνέχισε να καταγράφει σταθερές πωλήσεις. Όπως σημειώνει ο Toniolo, πρόκειται για τη μοναδική σειρά του οίκου όπου το ανδρικό άρωμα υπερτερεί εμπορικά, αντιπροσωπεύοντας το 60% των συνολικών πωλήσεων.
La Bambola: το soundtrack της καμπάνιας
Κομβικό ρόλο στη νέα καμπάνια παίζει και η μουσική. Η Madonna ερμηνεύει για πρώτη φορά στα ιταλικά το «La bambola», το εμβληματικό τραγούδι του 1968 που έκανε διάσημο η Patty Pravo. Η νέα εκδοχή κυκλοφορεί με τον τίτλο «La bambola (for Dolce & Gabbana – The One)» και λειτουργεί ως το επίσημο soundtrack της καμπάνιας.
Το τραγούδι, γραμμένο από τους Ruggero Cini, Franco Migliacci και Bruno Zambrini, θεωρείται κλασικό κομμάτι της ιταλικής ποπ κουλτούρας, με ξεκάθαρο μήνυμα γυναικείας αυτονομίας. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία: συνδέει την κληρονομιά της ιταλικής μουσικής με τη σύγχρονη, ισχυρή γυναικεία εικόνα που εκπροσωπεί η Madonna.
Την παραγωγή υπογράφει ο Stuart Price, μακροχρόνιος συνεργάτης της Madonna και δημιουργός του Confessions on a Dance Floor, δίνοντας στο κομμάτι έναν κομψό, σύγχρονο ήχο, μακριά από νοσταλγικές ή ρετρό αναφορές. Το αποτέλεσμα λειτουργεί περισσότερο σαν fashion statement παρά σαν απλή διασκευή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Madonna δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσωπική προώθηση του τραγουδιού. Η κυκλοφορία του έγινε αθόρυβα σε YouTube, Spotify και Apple Music, ενώ το μοναδικό teaser προήλθε από τα social media της Dolce & Gabbana, ενισχύοντας τη μυστηριώδη, ελεγχόμενη δυναμική της καμπάνιας.
Η επιστροφή της Madonna μέσα από τη νέα καμπάνια του The One αποτελεί μία υπενθύμιση ότι η Madonna παραμένει η απόλυτη “The One”.

