ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Η Jessie Buckley τίμησε με τον λόγο της στα BAFTAs τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή της

Η Jessie Buckley τίμησε με τον λόγο της στα BAFTAs τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή της 1
@justjared

Η star έλαβε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού.

ΑΠΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

Η θριαμβευτική πορεία της Jessie Buckley στη σεζόν των Όσκαρ συνεχίστηκε με την κατάκτηση του βραβείου καλύτερης ηθοποιού στα BAFTAs 2026 της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (EE) την Κυριακή το βράδυ. Το βραβείο της ήρθε μόλις δύο ημέρες αφότου κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο της Ιρλανδικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Δουβλίνο. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που μια Ιρλανδή ηθοποιός κερδίζει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα BAFTAs.

Η ηθοποιός, υποψήφια για τον ρόλο της ως Agnes Shakespeare στο Hamnet της Chloé Zhao, εκφώνησε μια χαρακτηριστικά θερμή ομιλία στο Royal Festival Hall στο South Bank του Λονδίνου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο BAFTA, η Jessie Buckley είπε: «Ως μικρό κορίτσι, δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα ταινία». Αναπολώντας τις πρώτες της μέρες ως ηθοποιός, συνέχισε: «Είχα ψεύτικο μαύρισμα, φορούσα λευκά σκουλαρίκια κρίκους, μια κόκκινη φούστα με πουά print και είχα το θράσος να πω ότι μια μέρα ήθελα να γίνω σαν τη Judi Dench. Είναι τρελό το ότι κέρδισα αυτό το βραβείο σήμερα, αυτό ανήκει πραγματικά στις γυναίκες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, που με δίδαξαν και συνεχίζουν να με διδάσκουν πώς να κάνω τα πράγματα διαφορετικά».

Η Jessie Buckley βρισκόταν σε μια σημαντική κατηγορία για την Α' Γυναικείο Ρόλο, μαζί με τις Rose Byrne, Kate Hudson, Chase Infiniti, Renate Reinsve και Emma Stone. Απευθυνόμενη στις συνυποψήφιές της, η Ιρλανδή ηθοποιός είπε: «Είστε όλες απλώς ριζοσπαστικές και έχω εντυπωσιαστεί από όλες τις απίστευτες ερμηνείες σας». Πρόσθεσε μάλιστα: «Λατρεύω τις ταινίες και πιστεύω στην αφήγηση ιστοριών. Πιστεύω στις γυναικείες φωνές που αφηγούνται αυτές τις υπέροχες ιστορίες».

Η αγαπημένη ηθοποιός μοιράστηκε φυσικά το βραβείο με την κόρη της. «Το μοιράζομαι αυτό με την κόρη μου, η οποία είναι μαζί μου στα γυρίσματα της ταινίας και τις περιοδείες από τότε που ήταν μόλις έξι εβδομάδων. Είναι ο καλύτερος ρόλος της ζωής μου να είμαι η μαμά σου και σου υπόσχομαι να συνεχίσω να είμαι ανυπάκουη, ώστε να μπορείς να ανήκεις σε έναν κόσμο ούσα άγρια και ανυπάκουη. Είμαι πολύ ευγνώμων» ανέφερε η Jessie Buckley ολοκληρώνοντας τον λόγο της.

YouTube video player

Από την τάξη στη Βουλή: Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης

Τι σημαίνει να έχεις υπάρξει δασκάλα πριν γίνεις Υπουργός Παιδείας; Η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν μιλά ως επαγγελματίας πολιτικός αλλά ως εκπαιδευτικός που έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες, έχει δουλέψει παράλληλα σε διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσει το ωράριο της, έχει κάνει μάθημα σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών, δυνατοτήτων και κοινωνικού στάτους.


READ MORE

Exit mobile version