ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Η Celine Dion επιστρέφει με νέα περιοδεία μετά από έξι χρόνια απουσίας

Η Celine Dion επιστρέφει με νέα περιοδεία μετά από έξι χρόνια απουσίας 1
Getty

Tις τελευταίες ημέρες, στους δρόμου του Παρισιού έχουν κάνει την εμφάνισή τους μερικές αφίσες, στις οποίες αναγράφονται τίτλοι γνωστών τραγουδιών της Celine Dion, όπως The Power Of Love και My Heart Will Go On.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η Celine Dion ετοιμάζεται να επιστρέψει στη σκηνή με νέα περιοδεία, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας από τις συναυλιακές δραστηριότητες. Η είδηση έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο αποχής, που ξεκίνησε το 2022 όταν ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Τότε είχε ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της για το 2023 και το 2024, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές της. Σήμερα, στα 57 της, φαίνεται να σχεδιάζει την επιστροφή της. Αν κι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο, τις τελευταίες ημέρες, στους δρόμου του Παρισιού έχουν κάνει την εμφάνισή τους μερικές αφίσες, στις οποίες αναγράφονται τίτλοι γνωστών τραγουδιών της, όπως The Power Of Love και My Heart Will Go On. Οι αφίσες, λιτές, με μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο, λειτουργούν ως έμμεση προαναγγελία της επανεμφάνισής της. Μάλιστα, η τραγουδίστια μοιράστηκε μια σειρά από παλαιότερες επισκέψεις της στη γαλλική πρωτεύουσα, «κλείνοντας το μάτι» στις φήμες. Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν από διάφορα γαλλικά δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η αγαπημένη Καναδή τραγουδίστρια αναμένεται να εμφανιστεί στο Paris La Défense Arena, με χωρητικότητα περίπου 40.000 θεατών, δίνοντας πολλαπλές συναυλίες μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με συχνότητα δύο εμφανίσεων την εβδομάδα.

Η Γαλλία δεν είναι μια τυχαία χώρα για την Γαλλόφωνη σταρ. Μάλιστα, η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη γνωστοποίηση της ασθένειάς της έγινε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, όπου ερμήνευσε το L’Hymne à l’amour της Edith Piaf μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

Το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS) είναι μια σπάνια αυτοάνοση νευρολογική πάθηση που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Προκαλεί προοδευτική μυϊκή δυσκαμψία και επώδυνους σπασμούς, οι οποίοι μπορεί να εμφανίζονται κατά διαστήματα και να επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι σπασμοί μπορεί να ενεργοποιηθούν από ήχους, απότομες κινήσεις ή έντονο συναισθηματικό στρες.

Céline Dion - Hymne à l'amour (Live aux Jeux Olympiques de Paris 2024 / Live from the Olympic Games

Η νόσος εμφανίζεται συνήθως σε άτομα ηλικίας 40 έως 50 ετών και επηρεάζει συχνότερα τις γυναίκες. Οι ασθενείς μπορεί να βιώνουν χρόνιο πόνο, πτώσεις και σταδιακή απώλεια κινητικότητας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι έντονοι σπασμοί στο θώρακα δυσκολεύουν την αναπνοή. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα οριστική θεραπεία, αν και η νόσος σπάνια αποβαίνει θανατηφόρα.

Η ίδια η Dion έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική τη διαχείριση της κατάστασής της, ωστόσο έχει αναφέρει ότι σε κάποια φάση «παραλίγο να πεθάνει» εξαιτίας της. Σε συνέντευξη που μετέφερε η παρουσιάστρια Hoda Kotb, σημειώθηκε ότι «διαγνώστηκε με μια τρομερή ασθένεια και κάποια στιγμή αναρωτήθηκε αν θα τα καταφέρει, αν θα επιβιώσει».


Δίαιτες, κιλά και εξομολογήσεις για την εικόνα μας στο πιο ειλικρινές podcast

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Έχεις Δύο Λεπτά;», η Έλενα Πάκου και η Δέσποινα Δημά συζητούν για τα κιλά, τις δίαιτες και τις σκέψεις για την εικόνα μας που όλες κάνουμε λίγο - πολύ.


READ MORE

Exit mobile version