Μια απρόσμενη στιγμή είχε ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Ιρλανδία, όταν γλάρος άφησε… το σημάδι του πάνω στο σακάκι του μπροστά σε πολίτες και δημοσιογράφους.
Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ ο Κάρολος ετοιμαζόταν να χαιρετήσει το πλήθος στην παραθαλάσσια πόλη Newcastle, στο πλαίσιο επίσκεψης αφιερωμένης στο έργο τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων. Την ίδια στιγμή, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του Τύπου που βρίσκονταν κοντά του δέχθηκαν «επίθεση» από γλάρους.
Ο μονάρχης αντιμετώπισε το συμβάν με χιούμορ, λέγοντας: «Πάλι καλά που δεν έπεσε στο κεφάλι μου».
Μάρτυρας του περιστατικού ήταν η 64χρονη Irene Marting, η οποία βρισκόταν απέναντι από το σημείο. Όπως είπε αργότερα, συνομίλησε με τον βασιλιά για όσα συνέβησαν «Μιλούσαμε με τον βασιλιά για τον γλάρο και είπε “πάλι καλά που δεν έπεσε στο κεφάλι μου”», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια πρόσθεσε ότι κάποιος προσπάθησε να τον πείσει να φορέσει παλτό, όμως εκείνος δεν το έκανε. «Το να σε πετύχει γλάρος θεωρείται γούρι», είπε γελώντας.
