ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Gary Sinise: «Άφησα το Χόλιγουντ για να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου – Ο γιος μου έφυγε με πίστη και γενναιότητα»

Gary Sinise: «Άφησα το Χόλιγουντ για να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου – Ο γιος μου έφυγε με πίστη και γενναιότητα» 1
Getty Images

«Ο Μακ μάς άφησε κάτι όμορφο. Θέλω ο κόσμος να μάθει ποιος ήταν», λέει με συγκίνηση ο ηθοποιός.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, ο βραβευμένος ηθοποιός Gary Sinise μίλησε ανοιχτά για την απώλεια του γιου του από καρκίνο και την απόφασή του να αποσυρθεί από το Χόλιγουντ για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Ο 70χρονος ηθοποιός, γνωστός κυρίως από τον ρόλο του ως υπολοχαγός Νταν στην ταινία Forrest Gump, άφησε τη λάμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας πίσω του για να σταθεί δίπλα στον γιο του Μακ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2024 σε ηλικία 33 ετών, μετά από πολυετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών.

Ο Sinise μετακόμισε στο Τενεσί πριν από δύο χρόνια, επιλέγοντας τη γαλήνη της φύσης και την εγγύτητα με την οικογένειά του. Εκεί, περιτριγυρισμένος από παιδιά και εγγόνια, βρίσκει δύναμη να συνεχίσει, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του Μακ μέσα από τη μουσική του.

«Ο Μακ μάς άφησε κάτι όμορφο. Θέλω ο κόσμος να μάθει ποιος ήταν», λέει με συγκίνηση ο ηθοποιός, περιγράφοντας πως αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του γιου του στην αναζήτηση θεραπείας και ελπίδας. «Δεν ήθελα να σκέφτεται τις θεραπείες. Ήθελα να του ανακουφίσω τον πόνο. Κάποιες στιγμές ένιωθα ότι δεν κάνω αρκετά. Έλεγα μια προσευχή και συνέχιζα».

Η ιστορία της οικογένειας Sinise σημαδεύτηκε από διπλό χτύπημα το 2018, όταν η σύζυγός του Μόιρα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και λίγο αργότερα ο Μακ παρουσίασε όγκο στη σπονδυλική στήλη. Παρά τις δυσκολίες, η πίστη τους και η αλληλεγγύη τους κράτησαν ενωμένους.

Ο Μακ, μουσικός και απόφοιτος του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου USC, συνέχισε να δημιουργεί ακόμη και όταν είχε μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω. Έπαιξε φυσαρμόνικα, συνέθεσε μουσική και ηχογράφησε ένα άλμπουμ με τον τίτλο Resurrection & Revival, το οποίο κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του. Ο Sinise έχει ήδη ετοιμάσει και δεύτερο μέρος του δίσκου, με τα έσοδα να διατίθενται στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Gary Sinise Foundation, το οποίο στηρίζει βετεράνους, διασώστες και τις οικογένειές τους.

Ο Μακ έφυγε στις 5 Ιανουαρίου 2024, έχοντας δίπλα του τους γονείς και τις αδελφές του. «Δεν ήθελε να φύγει, αλλά στο τέλος ήταν ήρεμος. Έδειξε αξιοπρέπεια και θάρρος», λέει ο ηθοποιός.

Σήμερα, ο άλλοτε περιζήτητος ηθοποιός ζει ως «παππούς» για τα πέντε εγγόνια του, από 1 έως 8 ετών, γεμάτος παγωτά, αγκαλιές και στιγμές με την οικογένεια. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι που έχει σημασία πια. Από τότε που χάσαμε τον Μακ, κρατώ πιο σφιχτά τις κόρες μου. Σκέφτομαι μόνο όσα είναι πραγματικά σημαντικά».

Όσο για την επιστροφή του στην υποκριτική, δεν την αποκλείει, αλλά ούτε την κυνηγά. «Ίσως έρθει κάτι που να έχει νόημα. Αλλά τώρα θέλω να είμαι με την οικογένειά μου. Εδώ είναι η καρδιά μου».


Το επεισόδιο που πρέπει να ακούσεις οπωσδήποτε πριν τις γιορτές

Λίγο πριν τις γιορτές, η Ειρήνη και η Έλενα μιλούν ειλικρινά για την άτυπη (και τελικά αόρατη) πίεση της τέλειας χριστουγεννιάτικης εικόνας.


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ