Ο David Beckham δεν είναι απλώς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη λόγω της λαμπρής του ποδοσφαιρικής καριέρας και της παρουσίας του στα media. Πλέον, συγκαταλέγεται και στους 100 πιο επιδραστικούς φιλανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό TIME, για το πολυεπίπεδο και διαρκώς αναπτυσσόμενο ανθρωπιστικό του έργο.
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στο TIME, ο Beckham μιλά για την αποστολή του να κρατήσει τα παιδιά στο σχολείο και μακριά από τον παιδικό γάμο, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου αυτά τα φαινόμενα εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα.
«Όταν βλέπεις την αλλαγή, αυτό είναι η νίκη», αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Το να κρατάς τα μικρά παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το να τα κρατάς μακριά από πρώιμους γάμους. Όταν επισκέπτεσαι αυτά τα προγράμματα και βλέπεις ότι συμβαίνει, αυτό είναι νίκη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Beckham σε μια φράση που συνοψίζει τη βαθύτερη ουσία της προσφοράς του.