Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το απόλυτο ίνδαλμα του ελληνικού κινηματογράφου, σημάδεψε όχι μόνο με την παρουσία της στη μεγάλη οθόνη, αλλά και με τον τρόπο ζωής της. Το πολυτελές διαμέρισμα στη Στησιχόρου, που αποτέλεσε για χρόνια το «καταφύγιo» της, βγαίνει για δεύτερη φορά προς πώληση, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και έντονο ενδιαφέρον στο κοινό.
Το ακίνητο, που είχε αγοραστεί από μια Αμερικανίδα η οποία πλέον έχει φύγει από τη ζωή, επιστρέφει στην αγορά με τιμή εκκίνησης τα 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το διαμέρισμα διατηρεί ακόμη το μπουντουάρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη ανέγγιχτο, προσδίδοντας στην κατοικία μια μοναδική συναισθηματική και ιστορική αξία. Το γεγονός αυτό το καθιστά κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό ακίνητο: είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.
Η πολυκατοικία περιγράφεται ως κομψή, με επιβλητική είσοδο, ενώ το ίδιο το διαμέρισμα διαθέτει τζαμαρίες που οδηγούν σε μια μεγάλη βεράντα με θέα στον Λυκαβηττό. Όπως εξηγεί ο Μισέλ Μουσσού, ιδιοκτήτης γραφείου ακινήτων, η αισθητική του παραπέμπει σε ένα παριζιάνικο διαμέρισμα, συνδυάζοντας κλασική κομψότητα με διαχρονικό χαρακτήρα.

