ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί είναι οι 4 βουλευτές της ΝΔ που διώκονται – Ποιοι μπήκαν στο αρχείο

Για ποια αδικήματα διώκονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές και ποιοι είναι οι 7 που αρχειοθετήθηκαν

Στο αρχείο τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το ελληνικό κλιμάκιο αλλά και με έγκριση από τα κεντρικά στο Λουξεμβούργο επτά δικογραφίες για ισάριθμους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τους οποίους είχε ζητηθεί -και είχε αρθεί- η βουλευτικής τους ασυλίας για εμπλοκή τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι γαλάζιοι βουλευτές που αρχειοθετήθηκαν είναι οι Κώστας Τσιάρας, Νότης Μηταράκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Βασίλης Βασιλειάδης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Επιπλέον, στο αρχείο έχουν τεθεί και οι υποθέσεις για Χαρ. Αθανασίου και Τάσο Χατζηβασιλείου.

Διώξεις σε 4 βουλευτές της ΝΔ

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία άσκησε διώξεις για τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από τους 11 συνολικά για τους οποίους είχε αρθεί η ασυλία για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, διώκονται οι Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Μπουκώρος, Μάξιμος Σενετάκης για ηθική αυτουργία σε απιστία και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και η Κατερίνα Παπακώστα επιπλέον και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης μέσω υπολογιστή.

Η ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version