Το ΠαΣοΚ ζητά την παραίτηση της Ζαχαράκη μετά την παραβίαση του αδιάβλητου στις Πανελλήνιες

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ζητά το ΠαΣοΚ, καταγγέλλοντας σοβαρή παραβίαση του αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μετά την αποκάλυψη ότι υποψήφιοι ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα θέματα που είχαν δοθεί μία ημέρα νωρίτερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ

Το ΠαΣοΚ ζητά την παραίτηση της Ζαχαράκη μετά την παραβίαση του αδιάβλητου στις Πανελλήνιες

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκης ζήτησε το ΠαΣοΚ για το γεγονός ότι σε εξεταστικό Κέντρο, κατά την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα ίδια θέματα στα οποία είχαν εξεταστεί, την προηγούμενη ημέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

«Το περιστατικό που παραβιάζει το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων αποκρύπτεται -επί 38 ημέρες- από την υπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη», αναφέρει ανακοίνωση του ΠαΣοΚ στην οποία τονίζεται πως έγινε προσπάθεια συγκάλυψης κι επελέγη η εξωφρενική «λύση» να βαθμολογηθούν με άριστα 100 τα γραπτά των συγκεκριμένων μαθητών στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

«Δυστυχώς, στο ζύγι της πολιτικής διευθέτησης του θέματος, δεν βάρυνε τελικά για την κυβέρνηση ούτε η διασφάλιση του κύρους, της διαφάνειας και του αδιάβλητου μιας διαδικασίας, ούτε ο σεβασμός στην αγωνία χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη της προφανούς, αυταπόδεικτης και σοβαρής πολιτικής ευθύνης της», επισημαίνει το ΠαΣοΚ στην ανακοίνωσή του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version