Δονούσα: Κρατούσε εγκλωβισμένες υπό άθλιες συνθήκες 58 γάτες – Συνελήφθη για κακούργημα

Σοκάρουν οι εικόνες από το σπίτι-κολαστήριο στη Δονούσα όπου εντοπίστηκαν δεκάδες γάτες να ζουν υπό επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης

Δονούσα: Κρατούσε εγκλωβισμένες υπό άθλιες συνθήκες 58 γάτες – Συνελήφθη για κακούργημα

Συνελήφθη σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2025, το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δονούσα και Μικρών Κυκλάδων, 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών σε περίφρακτο χώρο με κτίσματα που χρησιμοποιούσε ο δράστης διακριβώθηκε ότι, διατηρούσε εγκλωβισμένο μέσα σε αυτά μεγάλο αριθμό ζωών συντροφιάς (58 γάτες) σε ακατάλληλες για τη διαβίωση τους συνθήκες.

Σε βάρος του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα που -σύμφωνα με πληροφορίες- ξεπερνούν αθροιστικά το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version