Υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξόφλησε τα πορίσματα της δικαιοσύνης μόλις λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αποφαινόμενος ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό στην εμπορική αμαξοστοιχία, ο Νικόλας Φαραντούρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να συνεισφέρει στην αποκάλυψη της αλήθειας παράλληλα με την απόδοση των ευθυνών.
Όπως είπε ο ευρωβουλευυτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ «αν ο πρωθυπουργός πραγματικά πιστεύει στην αλήθεια και στη δικαιοσύνη, θα θέσει κι αυτός εαυτόν στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής».
«Τον καλώ επίσημα από τη δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον κ. Τριαντόπουλο και τον οποιονδήποτε άλλον, να έρθει και να εξεταστεί» συμπλήρωσε ο κ. Φαραντούρης, σημειώνοντας πως θα αποδείξει «με το παράδειγμά του ότι πιστεύει στη δικαιοσύνη και αλήθεια».
«Γιατί είναι κι αυτός μέρος της υπόθεσης» όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια, από τη στιγμή που «ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει απόλυτα σίγουρος για να το πάρει πίσω, ο ίδιος κατέστησε εαυτόν πρωταγωνιστή του δράματος».
Κατά τον κ. Φαραντούρη «όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, κράτος – μέλος Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωταγωνιστής – πρωθυπουργός που δια χειλέων του εκστομίστηκε με παρρησία και με σιγουριά ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στη μοιραία αμαξοστοιχία, εάν επιθυμεί να βγάλει από πάνω του τον ψόγο της συγκάλυψης που πλανάται πάνω από τη χώρα, να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή».
«Θα του δώσουμε τα εύσημα και θα βοηθήσει στην αλήθεια» κατέληξε ο Κεφαλονίτης καθηγητής.

