Ξυλόκαστρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο για τη φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου

Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φωτιά ενώ κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν πολύ υψηλός.

Ξυλόκαστρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο για τη φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα Κορίνθου, σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για την πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου σε περιοχές του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Σημειώνεται ότι η ΔΑΕΕ σχημάτισε δικογραφία την οποία διαβίβασε στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού είχε επιβάλλει πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον αντιδήμαρχο για κάπνισμα μελισσιών την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά του δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου 4.

Για τον λόγο αυτό, η διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκέντρωνε τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος είχε αρνηθεί ότι την ημέρα της πυρκαγιάς είχε προβεί στις παραπάνω εργασίες, ωστόσο στη συνέχεια το παραδέχτηκε. Ο άνδρας αναμένεται,  σύμφωνα με πληροφορίες, να επανεξεταστεί από τα αρμόδια στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version