Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Σβαμπ έσωσε τον Δικέφαλο

Πλήγμα στη μάχη του τίτλου για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έμεινε στο 1-1 με την Λαμία. Μάλιστα, ο Σβαμπα σκόραρε στο 90+10' για να δώσει έστω τον βαθμό στον Δικέφαλο. Είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι με γκολ του Σλίβκα.

Το αποτέλεσμα-σοκ στη Λαμία αφήνει τον ΠΑΟΚ στο -4 από την ΑΕΚ και το -3 από τον Παναθηναϊκό, ενώ αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Αρη στη Θεσσαλονίκη, θα τον καβαλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το το ματς έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ και πως το παιχνίδι που εκκρεμεί (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 5η στροφή) έχει οριστεί για τις 12 Μαΐου στις 20:00.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, καταγράφοντας τελικές με σουτ των Οζντόεφ στο 1′ (άουτ) και Μάρκος Αντόνιο στο 7′ (μπλόκαρε ο Κοσέλεφ). Η Λαμία απάντησε με ένα σουτ του Κοντονίκου από το… σπίτι του στο 10′ (λίγο πάνω από τα δοκάρια).

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 29′, όταν ο Σάστρε σέντραρε και ο Οζντόεφ έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Ενα λεπτό αργότερα, ο Μαρτίνεθ ισοφάρισε τις καλές στιγμές με σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο άνευρος ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Κεντζιόρα που έβγαλε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ. Τελικά, η Λαμία ήταν αυτή που σκόραρε, στο 45+4′, με κοντινό σουτ του Σλίβκα, έπειτα από σπουδαίο κατέβασμα του Μάλτσι.

Τον έσωσε ο Σβαμπ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ο Σαμάτα έκανε τραγικό κοντρόλ, ύστερα από ωραία πάσα του Κωνσταντέλια, ο οποίος θα μπορούσε και να σουτάρει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προέβη σε τριπλή αλλαγή, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και στο 59′, έπειτα από πάσα του Μάρκος Αντόνιο, ο Μπράντον Τόμας λίγο έλειψε να τον δικαιώσει (κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, εντούτοις δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα η Λαμία να κρατά άνετα το προβάδισμα. Ο τραυματισμός του Σλίβκα στο 86′, η απευθείας κόκκινη του Αμαράλ στο 90′ και τα 10 λεπτά των καθυστερήσεων, έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟΚ.

Η ισοφάριση ήρθε στο 90+10′ με κεφαλιά του Σβαμπ, ύστερα από ωραία σέντρα του Ντεσπόντοφ, όμως, ήταν πια πολύ αργά για τους φιλοξενούμενους.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46′ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76′ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Κοντονίκος (69′ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76′ Λέικ), Σλίβκα (86′ Τερεζίου), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (69′ Οτο), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (56′ Μπάμπα), Οζντόεφ (75′ Μουργκ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (56′ Τάισον), Σαμάτα (56′ Μπράντον).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.