Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-2: Βασίλισσα με στέμμα

Στο +11 από τους «μπλαουγκράνα» πήγε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και σφιχταγκάλιασε τον τίτλο στη LaLiga έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Χορταστικό αν μη τι άλλο ήταν το clasico του δεύτερου γύρου στη LaLiga, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 3-2 της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να κλειδώνει επί της ουσίας τον τίτλο δεδομένου ότι μόνο μαθηματικά ανατρέπεται η διαφορά των έντεκα βαθμών στα έξι παιχνίδια που απομένουν.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή στο -5, καθώς προηγήθηκαν δις. Πρώτα με τον Κρίστενσεν στο 6′ κι αργότερα με τον Φερμίν στο 69′. Αποδείχθηκαν ωστόσο ευάλωτοι αμυντικά και μετά το 2-2 από τον Βάθκεθ στο 73′ έχασαν το ματς στο 91′ εξαιτίας ενός γκολ του Μπέλινγχαμ.

Ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός φυλούσε το καλύτερο για το τέλος και διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις όρισε επί της ουσίας και την έκβαση του πρωταθλήματος. Εντελώς αντίθετοι οι δρόμοι για τις δυο μεγάλες αντιπάλους στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Από τη μία η Ρεάλ πέρασε στα ημιτελικά του Champions League και «κλείδωσε» τον εγχώριο τίτλο κι από την άλλη η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν και βρέθηκε στο καναβάτσο με μοναδικό στόχο πια την υπεράσπιση της δεύτερης θέσης έναντι της Ζιρόνα.

Ρεάλ: Λούνιν, Βάθκεθ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά (71′ Γκαρθία), Βαλβέρδε, Μόντριτς, Κρόος (71′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (74′ Μιλιτάο), Βινίσιους (82′ Χοσέλου)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Κρίστενσεν (46′ Φερμίν), Ντε Γιονγκ (45′ Πέδρι), Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι (64′ Τόρες), Ραφίνια (64′ Φέλιξ)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.