Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3: Μεγάλη νίκη για τον δικέφαλο του βορρά στη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League.

Μέχρι να γίνει αντιληπτό το σύστημα του Παναθηναϊκού και οι επιλογές του Τερίμ, που πήγε σε 4-4-2 με Σπόραρ-Ιωαννίδη μαζί από την αρχή και τον Παλάσιος στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ξέρει καλά τα τελευταία χρόνια: να «παγώσει» τη Λεωφόρο με τον Ντεσπόντοφ λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση ενός λεπτού.

Συγκεκριμένα, ο Μπράντον Τόμας από τα δεξιά έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή, ο Ράφα Σοάρες πήρε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα κι ο Ντεσπόντοφ στο ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ντραγκόφσκι.

Το γκολ έδωσε ένταση στους γηπεδούχους που πίεσαν τον ΠΑΟΚ και τον δυσκόλεψαν στο λεγόμενο build up. Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή, εγκλώβισε τον Δικέφαλο, αλλά την τρομερή ευκαιρία δεν την έκανε. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ όταν έβγαινε μπροστά, δημιουργούσε ρωγμές στην άμυνα του τριφυλλιού και είχε τις φάσεις για το 0-2.

Στο 29ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε την απάντηση με το γκολ του Μπερνάρ, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ισορροπεί, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ. Ο Μπράντον Τόμας «σκότωσε» για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό ο Μεϊτέ έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βαγιαννίδη προς τον Μουργκ, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα με εξουδετερωμένο τον Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τριπλή αλλαγή. Ο Παλάσιος πέρασε αντί του τραυματία Σπόραρ, ο Πέρεθ μπήκε αντί του Βαγιαννίδη με τον Κώτσιρα να πηγαίνει στα δεξιά και ο Χουάνκαρ πέρασε στο ματς αντί του Μλαντένοβιτς. Αυτό αν μη τι άλλο έδειξε τις αποτυχημένες, αρχικές, επιλογές του Τερίμ και πόσο… κόμπο τον έδεσε ο Λουτσέσκου.

Την πρώτη φάση στο β’ μέρος την έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Μπράντον Τόμας να αναγκάζει τον Ντραγκόφσκι σε εντυπωσιακή επέμβαση, στο 52ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ από καλή θέση, με τη μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, να αλλάζει πορεία και να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω.

Η επόμενη φάση του απείλησαν οι «πράσινοι» ήταν στη διπλή ευκαιρία του Γεντβάι στο 68′, με τον Κοτάρσκι και τον Κουλιεράκη με υπερπροσπάθεια να νικάνε τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Λίγο αργότερα, ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε την κούραση του Μπράντον Τόμας κι έριξε, στο 72′, στο ματς τον Σαμάτα.

Η απάντηση του Τερίμ ήταν να βάλει τον Γερεμέγεφ αντί του Τσέριν, παίζοντας ξανά με δύο επιθετικούς στην απέλπιδα προσπάθειά του για το 2-2.

Το ματς ήταν λογικό να γίνει… ροντέο, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και τα σουτ των Μπακασέτα, Σαμάτα και Ζίβκοβιτς συνέθεσαν τις ευκαιρίες των επόμενων λεπτών.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους και σφράγισε μία ακόμα σπουδαία νίκη μέσα στη Λεωφόρο. Ο Παλάσιος σταμάτησε με το χέρι την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα, στο 88′, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι κι ο Αργεντινός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Σβαμπ, ένα λεπτό μετά, «έγραψε» το εντυπωσιακό 1-3.

Στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και μείωσε 2-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά δεν άλλαξε κάτι, αφού ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε και έφυγε με το σπουδαίο διπλό, συνεχίζοντας την τρομερή παράδοση στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ λ.τρ. Παλάσιος), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.