Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα – Έτοιμη να συνδράμει η Ελλάδα

Με επίθεση ανά 12ωρο απειλούν οι Χούθι - Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, με τις επιθέσεις των Χούθι στα εμπορικά πλοία να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπός τους είπε ότι από εδώ και πέρα κάθε 12 ώρες θα γίνεται και μία επίθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δύση, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, κινείται αποφασιστικά, σχηματίζοντας στην περιοχή μια ισχυρή ναυτική δύναμη, στην οποία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 χώρες.

Εκτός των άλλων, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προέτρεψε τους συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες όπως οι Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις (CMF) 39 μελών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Έτοιμη η Ελλάδα

Σε αυτές τις «Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις» συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Για την απόφαση της αμερικανικής πλευράς ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχει ήδη επαφές για το θέμα αυτό με αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε δε ότι η χώρα μας δεν είναι στην πρώτη φάση, αλλά είναι έτοιμη στο να συμμετάσχει σε μια διεθνή πρωτοβουλία, καθώς η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια χώρα στη ναυτιλία.

Εκτίμηση του υπουργού είναι ότι η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας θα ελεγχθεί λόγω των αποφασιστικών πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από τη διεθνή κοινότητα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.