Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στήριξη Μητσοτάκη σε Αρμενία

Τόσο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας όσο και τον ομόλογό του της Γεωργίας συνάντησε στη Γρανάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι συζήτησε με τους δύο ηγέτες των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γρανάδα ήταν μια καλή αφορμή για προσωπικά τετ α τετ με διάφορους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης.

Μεταξύ αυτών που συνάντησε και συζήτησε μαζί τους ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν οι ομόλογοί του της Αρμενίας και της Γεωργίας.

Με τον κ. Νικόλ Πασινιάν ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο πολύπαθο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στη διάρκεια της κουβέντας που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας μας στον αρμένικο λαό που δοκιμάζεται για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνοντας πως εφόσον χρειαστεί η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει τη στήριξη που θα απαιτηθεί.

Στον κ. Ιρακλί Γκαριμπασβίλι από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στο ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Γεωργίας. Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων που διέπουν τις δύο χώρες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.