Φωτιά στον Ωρωπό: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Μαρκόπουλο

Επίγεια και εναέρια μέσα στην επιχείρηση κατάσβεσης στο Μαρκόπουλο Ωρωπού - Διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο δάσος της Μαυροσουβάλας στον Ωρωπό.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 4 αεροσκάφη. Η φωτιά, που ξέσπασε σε πλαγιά, δεν απειλεί σπίτια.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γιασημάκης. «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση» πρόσθεσε.

Διακοπές κυκλοφορίας

Η Τροχαία, για λόγους ασφαλείας, έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Μαλακάσας- Μαρκόπουλου, από τη διασταύρωση με την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, καθώς και η οδός Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.