Φρέντι Μπελέρης: «Αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν μεγαλύτερη»

«Ο πατέρας μου είναι ψυχολογικά βράχος - Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα θα γράψει Ιστορία».

Στην Αλβανία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Ο κ. Λαλάκος θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Γενικός Γραμματέας θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κράτησής τους, ενώ, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα το πρωί μίλησε στον ΑΝΤ1 ο γιος του φυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη. «Είχα ένα τηλεφώνημα μαζί του την Πέμπτη, όταν συνελήφθη και χθες, Τρίτη, τον είδα για πρώτη φορά επίσημα στις 15:00 για πέντε λεπτά» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ο πατέρας μου είναι ψυχολογικά βράχος, ευτυχώς. Τον ενημέρωσα για τα ευχάριστα, χάρηκε γιατί είναι ένας κόπος πολλών ετών και δικαιώθηκε» πρόσθεσε.

«Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα θα γράψει Ιστορία»

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτό είναι άδικο. Μας ενημερώνουν οι δικηγόροι ότι η δικογραφία δεν έχει κανένα στοιχείο για όσα τον κατηγορούν» είπε για τις δηλώσεις του Έντι Ράμα και τις καταγγελίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του πατέρα του. «Τις τελευταίες 10 μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας (Έντι Ράμα) είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα της Χειμάρρας. Όπου βρισκόταν σε κάθε ομιλία αναφερόταν στην Χειμάρρα δυστυχώς με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και προσπαθούσε να πολώσει το κλίμα, άσχημους χαρακτηρισμούς και για τη Χειμάρρα και για τους Έλληνες ομογενείς και για τον πατέρα μου. Έλεγε «δεν θα επιτρέψω να μην κερδίσω τη Χειμάρρα«» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα θα γράψει Ιστορία, μια χούφτα άνθρωποι καταφέραμε να κερδίσουμε ένα κράτος. Επειδή ήμουν εκεί και έβλεπα τα πράγματα, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη νίκη αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τις τελευταίες 10 ημέρες. Αν γινόντουσαν ελεύθερες εκλογές η νίκη θα ήταν μεγαλύτερη» κατέληξε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.