Twitter: Οι New York Times πρώτο θύμα των αλλαγών του Έλον Μασκ

Οι New York Times χάνουν το μπλε τικ επαλήθευσης του Twitter, καθώς τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές του Έλον Μασκ.

Το Twitter αφαίρεσε την μπλε ένδειξη επαλήθευσης από το επίσημο προφίλ των New York Times, έπειτα από άρνηση του ειδησεογραφικού οργανισμού να εγγραφεί στο νέο σύστημα επαλήθευσης επί πληρωμή του Έλον Μασκ.

Σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου, το προφίλ των New York Times στο Twitter έδειξε ότι δεν έφερε πλέον το μπλε τικ, το οποίο ήταν ένας τρόπος ταυτοποίησης ενός χρήστη – συνήθως κάποιου διάσημου προσώπου ή ενός μεγάλου οργανισμού με επιρροή. Επιπλέον, το μικρό αλλά σημαντικό για τον έλεγχο της διάδοσης ψευδών ειδήσεων μπλε τικ, δεν φαίνεται να έχει αντικατασταθεί με το χρυσό τικ που έχει αρχίσει να εφαρμόζει το Twitter για τους «θεσμικούς οργανισμούς».

Στιγμιότυπο οθόνης από τον επίσημο λογαριασμό των New York Times στο Twitter.

Οι αλλαγές του Έλον Μασκ στο σύστημα επαλήθευσης του Twitter έχουν επικριθεί εκτενώς, καθώς αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει η παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Twitter, οι οργανισμοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα νέο χρυσό τικ, ενώ οι ιδιώτες πρέπει να πληρώσουν για μια συνδρομή Twitter Blue, η οποία κοστίζει 11 λίρες ή 12,5 ευρώ το μήνα για μια επιλογή νέων εργαλείων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημοδιεύουν μεγαλύτερα tweets, τους δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τις αναρτήσεις τους, τους παρέχει μεγαλύτερη βαρύτητα στον αλγόριθμο ιεράρχησης και έναν από αυτά τα επίμαχα πια μπλε τικ.

Το Twitter είχε δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα άρχιζε να αφαιρεί τα μπλε τικ επαλήθευσης από την 1η Απριλίου. Όμως, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που αντέδρασαν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο δημοσιογράφος του CNN Oliver Darcy ανέφερε ότι οι New York Times δεν σκοπεύουν να πληρώσουν για την επαλήθευση.

Άλλες εκδόσεις όπως οι Los Angeles Times, καθώς και δημόσιοι φορείς όπως ο Λευκός Οίκος και διασημότητες όπως ο Lebron James έχουν επίσης δηλώσει δημοσίως ότι δεν σκοπεύουν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες Twitter Blue.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.