Πούτιν: Θα πάει τελικά στην Τουρκία – Τι λέει το Κρεμλίνο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο για τα περί επίσκεψης του ρώσου προέδρου Πούτιν στην Τουρκία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τον Απρίλιο την Τουρκία για τα εγκαίνια ενός αντιδραστήρα που κατασκευάσθηκε από τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως είναι πιθανό ο Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων στο Άκουγιου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου.

«Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.