Qatargate: Στο προδικαστικό συμβούλιο η Καϊλή – θα κρίνει το αίτημα αποφυλάκισής της

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου που ερευνά το Qatargate εκτός την Καϊλή θα βρεθούν και οι Ταραμπέλα, Παντσέρι

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθούν σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, η Εύα Καϊλή, o Μαρκ Ταραμπέλα και o Αντόνιο Παντσέρι, για να απολογηθούν σχετικά με την εμπλοκή τους στο Qatargate.

Το προδικαστικό συμβούλιο, στο οποίο θα βρεθεί για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή,  θα αποφασίσει αν η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον η Εύα Καϊλή θα εκπροσωπείται στο Βέλγιο από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο Έλληνας συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Αρνείται την ενοχή του ο Ταραμπέλα»

Όσον αφορά στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

«Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλα», υποστήριξε ο συνήγορός του, Μαξίμ Τόλερ, μιλώντας στο rtl. «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντινός του άνθρωπος, τον παρασύρει στην ενοχή του, τραβώντας τον κάτω, ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσέθεσε.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, όμως, θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.