Γλυπτά του Παρθενώνα: Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού για το δημοσίευμα του Bloomberg

Ρεπορτάζ του πρακτορείου θέλει το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Αθήνα

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο ήθελε το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σχολιάζουν πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σκληραίνει τη στάση της η Βρετανία για τα Γλυπτά – «Όταν αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;

«Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΥΠΠΟΑ.

Με βάση το δημοσίευμα τα Γλυπτά φέρονταν να επέστρεφαν σταδιακά, ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να εκπληρώσει δύο όρους. Πρώτον το Βρετανικό Μουσείο θα κρατούσε γύψινο αντίγραφο για να το εκθέτει κανονικά, ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει ως αντάλλαγμα κάποια αρχαία της, με στόχο να πάρει πίσω τα κλεμμένα αρχαία που της ανήκουν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.