Eurovision 2023: Τα φαβορί για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό

Ποιοι προπορεύονται σε βαθμολογία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις χώρες που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία και όχι στην Ουκρανία, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

Τον 67ο μουσικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα φιλοξενήσει το Λίβερπουλ, μετά από απόφαση της EBU, καθώς στην Ουκρανία, που κέρδισε πέρσι, συνεχίζεται ο πόλεμος.

Την Τετάρτη, τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, βαθμολόγησαν τα επτά υποψήφια κομμάτια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurovisionfun.com, που ήρθε σε επικοινωνία με πολλά από τα μέλη της επιτροπής, τρία από τα επτά τραγούδια που ήταν υποψήφια για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, προπορεύονται σε βαθμολογία.

Σημειώνεται πως ακόμα δεν είναι γνωστή η ακριβής σειρά τους, όμως χωρίς αμφιβολία, ήταν τα πρώτα που ξεχώρισε η Επιτροπή Κοινού.

Πρόκειται για τα εξής

  •  «Liar» – Μελίσσα Μαντζούκη
  • «What they say» – Bίκτωρ Βερνίκος
  • «Holy water» – Κλαυδία

Όπως όλα δείχνουν, τα «I’m Proud» της Μόνικα, «We’re young» της Κωνσταντίνας Ιωσηφίδου και «Shout Out» της Αντωνίας Καούρη και της Μαρίας Μαραγκού δεν ενθουσίασαν την Επιτροπή.

Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.