Reuters: Η CIA σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι στο Αφγανιστάν

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα σε επίθεση της CIA, επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ.

O ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα της CIA στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ.

Αναμένεται δήλωση Μπάιντεν

Η επίθεση διεξήχθη το σαββατοκύριακο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δεν κατονομάζεται.

Ο Ζαουάχρι, ο οποίος μόλις είχε κλείσει τα 71 του χρόνια, παρέμενε το διεθνές σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης, 11 χρόνια αφότου οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Για ένα διάστημα, ενήργησε ως προσωπικός γιατρός του Μπιν Λάντεν.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον θάνατό του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει για «μια επιτυχημένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον ενός σημαντικού στόχου της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και δεν υπήρξαν απώλειες αμάχων», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.