Chanel Terrero στο Βήμα: Η εκρηκτική performer μιλά για τη συμμετοχή της στη Eurovision 2022

Η εκρηκτική performer μιλά στο Βήμα για τη συμμετοχή της στη Eurovision 2022

Αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του εφετινού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2022 η – πολυτάλαντη χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια – Chanel Terrero η οποία εκπροσωπεί την Ισπανία με το τραγούδι «SloMo». Λίγες ημέρες προτού πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός στο Τορίνο της Ιταλίας μιλήσαμε μαζί της για τις αγαπημένες της συμμετοχές και τις συγκρίσεις με την Ελένη Φουρέιρα.

Παρακολουθούσατε πάντα τη Eurovision;

«Φυσικά! Οταν ήμουν μικρό παιδί συνήθιζα να φαντάζομαι τον εαυτό μου πάνω σε αυτή τη σκηνή. Πάντα βίωνα τη βραδιά του τελικού σαν ένα μεγάλο event που απολάμβανα με την οικογένεια μου και αυτό μου φέρνει στον νου ευχάριστες αναμνήσεις».

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας γιουροβιζιονικό τραγούδι;

«Wow! Μου είναι δύσκολο να διαλέξω. Υπάρχουν τόσο πολλά καταπληκτικά τραγούδια. Το “Waterloo” των ABBA είναι σίγουρα αυτό που λέμε «ύμνος»!».

Και ποια συμμετοχή της Ισπανίας αγαπάτε;

«Ημουν μεγάλη θαυμάστρια της Beth και του τραγουδιού “Dime”».

Είστε κατά βάση χορεύτρια. Τι σας εμπνέει σε αυτή τη μορφή τέχνης;

«Ανέκαθεν ένιωθα την ανάγκη να εκφράζομαι μέσω του χορού. Ο χορός είναι πάθος, ομορφιά, πειθαρχία, σκληρή δουλειά…Άρχισα τη χορευτική εκπαίδευσή μου όταν ήμουν πάρα πολύ μικρή και στα 16 μού δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα συμμετέχοντας σε ένα μιούζικαλ. Βρίσκομαι επάνω στη σκηνή έκτοτε!». 

Ποιες σταρ της ποπ έχουν υπάρξει τα μεγαλύτερα είδωλα σας;

«Η Selena Quintanilla, η Jennifer Lopez, η Whitney Houston… Αγαπώ όμως πάρα πολλούς καλλιτέχνες».

Μπορεί η μουσική να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά ακόμη και όταν συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα στον κόσμο;

«Φυσικά. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και αυτό της δίνει φοβερή δύναμη. Μέσω της τέχνης μπορούμε να εκφράσουμε πράγματα που δεν γίνεται να πούμε με λέξεις. Έχει να κάνει με συναισθήματα και αυτά ξεπερνούν τα σύνορα και τους διαχωρισμούς».

Ποια είναι, σήμερα, η σχέση σας με την Κούβα, το μέρος όπου έχετε γεννηθεί;

«Πάντα κουβαλώ την Κούβα στην καρδιά μου: τη μουσική, το φαγητό, τους ανθρώπους της. Ολα αυτά είναι μέσα μου».

Πολλοί σας συγκρίνουν με την Ελένη Φουρέιρα. Σας άρεσε το «Fuego»;

«Αγαπώ την Ελένη! Είναι μια καταπληκτική καλλιτέχνις και έχω χορέψει το τραγούδι της εκατοντάδες φορές. Ξέρει να βάζει φωτιά επάνω στη σκηνή! Βρίσκω όμως πολύ άδικο το ότι μόνο εμείς, οι γυναίκες καλλιτέχνιδες δηλαδή, γινόμαστε μονίμως στόχοι συγκρίσεων».

Σε ποιους θα αφιερώσετε την νίκη σε περίπτωση που κερδίσετε;

«Στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα μου».

Πείτε μου λίγα λόγια για την παγκόσμια κυριαρχία της latin pop τα τελευταία χρόνια…

«Ναι, η latin pop ακούγεται ολοένα και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι θέλουν να χορέψουν. Υπάρχουν πολλά υπέροχα τραγούδια σε αυτό το είδος και η δημοτικότητά του είναι μάλλον αναμενόμενη. Πάντοτε όμως υπήρχαν ισπανόφωνοι καλλιτέχνες με σπουδαίο έργο. Χαίρομαι πολύ που έχουν κατακτήσει την κορυφή». 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.