To περίπτερο του Λιβάνου και το ζεύγος Ζέιν

Η Biennale έχει συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο στην «Πόλη του νερού»

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα κατάλευκα, υπέρλαμπρα, κιτς κάποιες φορές mansions της Μυκόνου. Εκεί όπου οι πανάκριβοι λαγοί του Jeff Koons «μπλέκονται» με τα έργα των Anish Kapoor και Anselm Kiefer.

O Kiefer, όπως αναφέρουμε στις σελίδες Πολιτισμού στο «Βήμα», δημιουργεί χαμό στο Palazzo Ducale, από τα πλέον γνωστά στη Βενετία.

Η Biennale έχει συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο στην «Πόλη του νερού», ο συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν προχώρησε σε μια διεθνή προσφορά εξαιρετικών έργων τέχνης της συλλογής του, βρίσκεται εκεί, η Tate Gallery ετοίμασε ομιλίες σπουδαίων προσωπικοτήτων, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το λιβανέζικο περίπτερο (ο Λίβανος έχει εκπληκτικούς ζωγράφους και γλύπτες) χορηγεί το πολύ αγαπητό ζεύγος (μένουν μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια) Ριάντ και Ράνα Ζέιν. Το ζεύγος Ζέιν διαθέτει μία πολύ «ψαγμένη» συλλογή έργων τέχνης στην κατοικία του.

Ο διαμαντοφόρος παπαγάλος «μεταφέρει» ότι στη μικροσκοπική Υδρα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ των φιλοτέχνων που απεγνωσμένα προσπαθούν να «ανακαλύψουν» ένα κατάλυμα για την έκθεση (με τη σφραγίδα του Δάκη Ιωάννου) του Jeff Koons. O εκκεντρικός Jeff θα είναι εδώ τον Ιούνιο…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.