Ζελένσκι: 65.000 άμαχοι έχουν διαφύγει μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων – Τρεις νεκροί στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι στην επίθεση στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν τρία άτομα.

Στους 65.000 υπολογίζει η ουκρανική κυβέρνηση τους πολίτες που έχουν διαφύγει από τις πόλεις της χώρας μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων που έχουν ανοίξει σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά την επίθεση στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη την Τετάρτη, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι Ρώσοι ψεύδονται για το ότι δεν υπήρχαν ασθενείς στο νοσοκομείο. «Λένε συνεχώς ψέματα με αυτοπεποίθηση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Τα εγκλήματα πολέμου είναι δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την προπαγάνδα να τα καλύπτει», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές»

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε διάγγελμά του σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ωστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», συμπλήρωσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.