Πόλεμος στην Ουκρανία: Συλλυπητήρια ξένων πρεσβειών για το θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Γεωργίας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν ξένες πρεσβείες στην Αθήνα για το θάνατο των 10 αμάχων ελληνικής καταγωγής στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Πενθούμε για όλα τα θύματα του ρωσικού επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα.

«Εκφράζουμε σήμερα τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των 10 αμάχων ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τη ρωσική επίθεση» τονίζει στην ίδια ανάρτηση η γερμανική πρεσβεία.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, για τον θάνατο των δέκα ομογενών στην Ουκρανία, εκφράζει μέσω Twitter η πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα. Τονίζει πως «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως την αιματοχυσία στην Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από το κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας».

Στην ανάρτηση παρατίθεται και το Tweet του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!».

Η πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα, με ανάρτησή του πρέσβη της Άρθουρ Λομπάρτ στο Twitter, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τον θάνατο δέκα αθώων Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, από τις «βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κοντά στη Μαριούπολη», όπως αναφέρει.

Επίσης, ο Άρθουρ Λομπάρτ επισημαίνει πως συμμετέχει στον πόνο των οικογενειών και προσεύχεται με τους Έλληνες για ειρήνη στην Ουκρανία.

Η πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα, με ανάρτηση του πρέσβη της Ντέιβιντ Ντόντουα (David Dondua) στο Twitter, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια «για την απώλεια των 10 αθώων πολιτών ελληνικής καταγωγής που σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη», όπως αναφέρει. Εξίσου, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.