Η ιστορία δείχνει το μέλλον… Μετά το 2024 το επόμενο ράλι στο Bitcoin

Το halving ο βασικός καταλύτης για το επόμενο ράλι στο Bitcoin

Πότε θα είναι το επόμενο ράλι για τα κρυπτονομίσματα; Όχι πριν το 2024 ή τις αρχές του 2025. Αυτή είναι η απάντηση του Du Jun, συνιδρυτή της Huobi, μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σε ερώτηση για το πότε θα δούμε το επόμενο ράλι ανόδου του bitcoin.

Εάν οι προηγούμενοι κύκλοι τιμών αποτελούν ένδειξη, τότε το bitcoin μπορεί να μην δει μια ανοδική αγορά μέχρι τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, σύμφωνα με τον Du Jun, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι ανοδικές αγορές είναι στενά συνδεδεμένες με μια διαδικασία που ονομάζεται halving, η οποία συμβαίνει κάθε λίγα χρόνια. Αυτό σχετίζεται με τους λεγόμενους εξορύκτες στο δίκτυο bitcoin, οι οποίοι “τρέχουν” ισχυρούς εξειδικευμένους υπολογιστές για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών γρίφων για την επικύρωση των συναλλαγών στο δίκτυο bitcoin. Ως αποτέλεσμα, οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται σε bitcoin.

Το halving καταγράφεται στον υποκείμενο κώδικα του bitcoin και μειώνει στο μισό την ανταμοιβή που λαμβάνουν οι λεγόμενοι εξορύκτες για την επικύρωση συναλλαγών στο δίκτυο του κρυπτονομίσματος. Εμφανίζεται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, εξηγεί ο Du Jun. Το τελευταίο halving πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 και το 2021, όταν το bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών πάνω από τα 68.000 δολάρια. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη όταν το halving έλαβε χώρα το 2016. Την επόμενη χρονιά, το bitcoin έφτασε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ εκείνης της εποχής.

Μετά από αυτές τις δύο κορυφές, το bitcoin έπεσε. Επί του παρόντος, το bitcoin έχει σχεδόν 40% από το υψηλό ρεκόρ του από τον Νοέμβριο, αν και εξακολουθεί να είναι κάτω από τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο. Το επόμενο halving έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2024. «Εάν αυτός ο κύκλος επιβεβαιωθεί, είμαστε τώρα στο αρχικό στάδιο μιας bear market», είπε ο Du.

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πραγματικά δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν επίσης την αγορά – όπως γεωπολιτικά ζητήματα, πόλεμος ή Covid». «Μετά από αυτόν τον κύκλο, θα μπορέσουμε να καλωσορίσουμε την επόμενη ανοδική αγορά στο bitcoin από τα τέλη του 2024 έως τις αρχές του 2025», κατέληξε ο Du.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.