Κορωνοϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.098 νέα κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ «δίνει» σήμερα 2.098 νέα κρούσματα. Ακόμα 30 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο, ενώ 365 βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο η Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν έντονη ανησυχία.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 413 μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει 352 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, και άλλες περιοχές «δίνουν» υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για τις: Λάρισα με 151, Μαγνησία με 97, Σέρρες με 65 και Ημαθία με 61.

Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων


Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.