Η απόφαση του Μαρτίνς για Ελ Αραμπί και Τικίνιο

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε πώς θα διαχειριστεί το δίδυμο Ελ Αραμπί – Τικίνιο ώστε ο Ολυμπιακός να βγει κερδισμένος

Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Τικίνιο Σοάρες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ήταν συνειδητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς εισηγήθηκε με πολύ μεγάλη θέρμη την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ και η διοίκηση την έκανε πράξη. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος είπε άμεσα το «ναι», ξεκίνησε κανονικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά τον χτύπησε η ατυχία. Στις 30 Ιουνίου σε φιλικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, χτύπησε στην ωμοπλάτη, χειρουργήθηκε επέστρεψε μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στη δράση.

Πλέον, ο Τικίνιο είναι απολύτως έτοιμος. Προπονείται κανονικά. Επαιξε και στο φιλικό με τον Αρη. Εχει βάλει σε φουλ ρυθμό τις μηχανές και ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Ντεμπούτο που θα το πραγματοποιήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου απόψε, κόντρα στον Ατρόμητο. Στην πρεμιέρα της Super League 2021-22.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα τον ξεκινήσει βασικό. Παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή δοκιμή -τη μοναδική που έχει γίνει πριν το ματς με τους Περιστεριώτες- τον επέλεξε κάποια στιγμή με τους «βασικούς», όλα δείχνουν ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα για την πρεμιέρα της Super League.

Εντούτοις, οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν πως ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει κάποια πράγματα, αναφορικά με τους δύο βασικούς σέντερ φορ της ομάδας του. Κυρίως, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που θα τους αξιοποιήσει. Είτε μαζί, που όταν συμβαίνει δεν θα υπάρχει ζήτημα, είτε τον καθένα ξεχωριστά. Κάτι που θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Αλλά και βάσει κατάστασης.

Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από το πρώτο μεγάλο και δύσκολο σερί αγώνων του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ότι δεν γίνεται να ξεκινήσει σε όλα το Ελ Αραμπί. Οι πρωταθλητές από σήμερα έως τις 3 Οκτωβρίου έχουν να δώσουν 7 παιχνίδια: 12/09 Ολυμπιακός-Ατρόμητος, 16/09 Ολυμπιακός-Αντβέρπ, 19/09 Λαμία-Ολυμπιακός, 23/09 Ολυμπιακός-Απόλλωνας, 26/09 Αστέρας-Ολυμπιακός, 30/09 Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός, 03/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟ.

Κυριολεκτικά θα παίζουν ποδόσφαιρο κάθε τρεις ημέρες. Κάτι που αναγκάζει το τεχνικό επιτελείο να διαχειριστεί όλο το ρόστερ, αλλά και ειδικά τους δύο σέντερ φορ, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση μεγαλύτερη από ό,τι πρέπει. Και κυρίως τον Μαροκινό, που αν και στα 34 του, τρέχει και παλεύει σαν 20άρης, αποτελώντας τον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Με λίγα λόγια το επόμενο διάστημα, θα δούμε τους Ελ Αραμπί – Τικίνιο να παίζουν συχνά μαζί, αλλά από την άλλη αναμένεται να δούμε αρκετά και τον Τικίνιο σε ρόλο βασικού. Με τον Μαρτίνς να θέλει να βρει ρυθμό ο Βραζιλιάνος. Καθώς τον θεωρεί παίκτη πολύ μεγάλης ποιότητας, αλλά και σπουδαίο σκόρερ.

Σε σύνολο 218 αγώνων στην καριέρα του ο Τικίνιο έχει σκοράρει 91 γκολ και έχει βγάλει 23 ασίστ. Ενώ στα 3,5 χρόνια που έμεινε στην Πόρτο (2017-20), οι αριθμοί ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακοί, καθώς είχε 140 αγώνες, 65 γκολ και 19 ασίστ. Κάτι που μεταφράζεται σε γκολ/ασίστ ανά 104 λεπτά συμμετοχής!

Από την άλλη, βεβαίως, οι αριθμοί του Ελ Αραμπί είναι στα όρια του… εξωπραγματικού. Σε 420 αγώνες στην καριέρα του έχει σκοράρει 235 γκολ και έχει βγάλει 50 ασίστ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, σε σύνολο 105 αγώνων, έχει 57 έως σήμερα και 15 ασίστ!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.