Φωτιές στην Ελλάδα – Δεύτερο Beriev από τη Ρωσία ζήτησε ο Δένδιας

Πολλές είναι οι χώρες που έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα για τις φωτιές, ενώ ο Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ. Τι του ζήτησε.

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον Ρώσο ομόλογό του ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να σταλεί ένα ακόμα Beriev BE-200 για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η ενημέρωση από τον Νίκο Δένδια

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S.Lavrov νωρίτερα σήμερα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της Εύβοιας τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media ζητούν να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις στην περιοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.