Μαρία Σάκκαρη: Έγραψε ιστορία – Πέρασε στις «16» του Ρολάν Γκαρός

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 16 του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 [2], 6-2) της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «16» του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 53 winners, ενώ η Βελγίδα που ήταν συνεχώς σε στάση άμυνας είχε μόλις 31.

Η Μαρία Σάκκαρη πέταξε εκτός το Νο.15 του κόσμου και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, την Αμερικανίδα Σοφία Κενίν, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τη νίκη που πέτυχε σήμερα απέναντι στην Μέρτενς, μάλιστα, ξεπέρασε τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε φτάσει δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Το 1985 και το 1987.

Η Μαρία έγραψε ιστορία και πλέον θα ξεκουραστεί για να τα δώσει όλα την Δευτέρα απέναντι στην Κενίν για την πρόκριση στους «8» του γαλλικού γκραντ σλαμ.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.