Κορωνοϊός : Η Ρωσία θα στείλει στον ΠΟΥ τα στοιχεία του εμβολίου Sputnik-V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπολογίζει να λάβει τα πλήρη στοιχεία  για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι έως τα τέλη Ιανουαρίου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπολογίζει να λάβει τα πλήρη στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι έως τα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε την Παρασκευή, κατά την διάρκεια ενημέρωσης η σύμβουλος του γενικού διευθυντής του ΠΟΥ Μαριάντζελα Σιμάο.

«Υπολογίζουμε να λάβουμε τα πλήρη στοιχεία για το εμβόλιο του Κέντρου Γκαμαλέι στα τέλη Ιανουαρίου» δήλωσε η Σιμάο.

Παραγωγή στην Βραζιλία

Στο μεταξύ, η  παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Βραζιλία θα αρχίσει τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η βραζιλιανή φαρμακευτική εταιρεία Uniao Quimica, η οποία συνεργάζεται με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund).

«Μετά την άφιξη από την Ρωσία της πρώτης ύλης η Uniao Quimica θα αρχίσει την παραγωγή τις προσεχείς ημέρες του εμβολίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών που αφορούν την μεταβίβαση της τεχνολογίας με το RDIF», δήλωσε η εταιρεία.

Η Uniao Quimica ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει στη Μόσχα συνομιλίες με θέμα την διάθεση στην Βραζιλία «σημαντικών ποσοτήτων με δόσεις του εμβολίου Sputnik-V».

Φτάνει και στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να υπολογίζει στο ότι σύντομα θα έχει στη διάθεσή της το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Φαίνεται πως το εμβόλιο που αναπτύσσουν στα εργαστήρια της Ρωσίας έχει επιδείξει καλά αποτελέσματα. Και μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σύντομα θα έχουν το εμβόλιο αυτό», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι το Μεξικό υπολογίζει και στα κινεζικά εμβόλια.

Χθες το Μεξικό έστειλε στην Αργεντινή ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας για να συζητήσει με τον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, η χώρα του οποίου άρχισε να εμβολιάζει χιλιάδες εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Η εμπειρία της Αργεντινής

Επικαλούμενος μάλιστα «λόγους επιτακτικής ανάγκης» ο Μεξικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο αξιωματούχος θα ενημερωθεί για την εμπειρία της Αργεντινής σχετικά με την χρήση του ρωσικού εμβολίου και τις πιθανές παρενέργειες, για να δει πότε το Μεξικό θα μπορέσει να το αποκτήσει.

«Χρειαζόμαστε τον εμβολιασμό και επαρκή εμβόλια», είχε δηλώσει ο Μεξικανός πρόεδρος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.