Ακάρ: Να αναθεωρήσουν οι ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Κυρώσεις ΗΠΑ: «Η Ρωσία ανταποκρίθηκε θετικά για το σύστημα αεράμυνας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δε θα προκαλέσουν ζημιά», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ NTV.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κοινές μας δραστηριότητές, ειδικά με το ΝΑΤΟ, θα επηρεαστούν αρνητικά. Αυτή η εσφαλμένη απόφαση των ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρηθεί το συντομότερο δυνατό. Περιμένουμε της διόρθωση της απόφασης. Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος των S-400 στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε πως «είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Θέλουμε απλώς να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτό κάνουμε. Η Ελλάδα είναι εκείνη που έκανε την επιδίωξη των δικαιωμάτων μας να φαίνεται σαν κάτι αρνητικό. Ο σωστός τρόπος για την Ελλάδα είναι να βρει λύση, διεξάγοντας συνομιλίες με την Τουρκία. Έχουμε σχέδια, προσπαθούμε να προχωρήσουμε εντός αυτού του πλαισίου. Εάν ψάχνετε αλλού για λύσεις, χωρίς να συναντιέστε με την Τουρκία, αυτή η κατάσταση δεν θα λυθεί. Λέμε «ξεκάθαρος διάλογος». Αλλά η μεγαλύτερη αποφασιστικότητά μας έγκειται στο να μην επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα με κανέναν τρόπο».

Αναφέρθηκε επίσης στη στρατιωτική άσκηση ‘Tiger Claw’, η οποία διενεργείται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή των χερσαίων, ναυτικών και εναέριων δυνάμεων, την οποία ο ίδιος παρακολουθεί από την βάση Aksaz στην περιοχή των Μούγλων

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.