Εβραϊκές Κοινότητες Ελλάδας: Ιστορική ετυμηγορία – απονομιμοποιεί τις νεοναζιστικές οργανώσεις

Το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα χαιρετίζει την ιστορική ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης που απονομιμοποιεί τις νεοναζιστικές οργανώσεις και ταυτόχρονα οχυρώνει τη Δημοκρατία στη χώρα

Το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα χαιρετίζει την ιστορική ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης που απονομιμοποιεί τις νεοναζιστικές οργανώσεις και ταυτόχρονα οχυρώνει τη Δημοκρατία στη χώρα. Η σημερινή δικαστική απόφαση σφραγίζει την αλήθεια: το μέγεθος του κινδύνου που αντιπροσωπεύουν οι νεοναζιστικές οργανώσεις ενώ εκμεταλλεύονται τον πατριωτισμό για να διαδώσουν το μίσος και να προωθήσουν τον σκοταδισμό.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις βίαιες επιθέσεις, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, τη ρατσιστική βία και τον βανδαλισμό εβραϊκών χώρων, οι Έλληνες Εβραίοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη -μετά από ενδελεχή και εξαντλητική εξέταση- καθόρισε το πραγματικό πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν αυτή η οργάνωση είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπατριωτών μας και η ηγεσία της είχε έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έχοντας δει τη φρίκη του ναζισμού, που μέτρησε 6 εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, από την πρώτη ημέρα της εκλογής τους, το 2012, είχε τονίσει δημοσίως τους κινδύνους που πλανάται πάνω από τη Δημοκρατία και την ανάγκη καταπολέμησης των νεοναζιστικών οργανώσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Η απονομιμοποίησή τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ο ορισμός τους ως «εγκληματικών οργανώσεων» δεν σημαίνει ότι απογοητεύσαμε τη φρουρά μας. Αντιθέτως, ενθαρρύνει τη μάχη κατά του ναζισμού, έτσι ώστε το αυγό του φιδιού να μην ξαναγεννηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2020

Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.