Δεν εντοπίζονται αλλοιώσεις ή συρραφές και λοιπές παρεμβάσεις στο ηχητικό υλικό με την συνομιλία Μιωνή – Παππά, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που παρήγγειλε ο πρώτος, προκειμένου να αποδείξει την γνησιότητα του επίμαχου usb που προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής εξέτασης που συνέταξε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Γεώργιος Καραθανάσης, «δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων, αντιθέτως η ομαλότητα των μεταβάσεών τους δεικνύει την μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου».
Σύμφωνα με την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου, ο συνολικός καταγεγραμμένος  χρόνος της συνομιλίας Μιωνή – Παππά ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων, η έκθεση καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα ότι: «Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47m40s, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».
Όσον αφορά το επίμαχο σημείο που στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο χαρακτηριζόταν «ακατάληπτο», γίνεται ειδική μνεία στην έκθεση του πραγματογνώμονα. Συγκεκριμένα ήταν το σημείο στο οποίο ο Νίκος Παππάς φερόταν να λέει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά». Σύμφωνα με την έκθεση μετά από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η φράση που έλειπε είχε ως εξής: «… οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι». Η φράση της επίμαχης σελίδας 13 πριν την αποθορυβοποίηση ήταν ως εξής:

«Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα. Με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο) Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά!». 

Η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα δοθεί στους εισηγητές των κομμάτων ώστε να την λάβουν υπ’ όψιν τους κατά την διαδικασία σύνταξης του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής.