Προειδοποίηση για αποδράσεις με εργαλείο… μάσκες για τον κορωνοϊό

Έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. - Αναφορές, μέσω… Ισραήλ για αφαίρεση του σύρματος των μασκών και πιθανών επιθέσεων σε αστυνομικούς

Τον κίνδυνο απόδρασης κρατουμένων ή επιθέσεων εναντίον αστυνομικών με τη βοήθεια συρμάτων από… χειρουργικές μάσκες επισημαίνει -όπως παρουσιάζει «Το Βήμα» – η ΕΛΑΣ σε έγγραφό της που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες προ δύο ημερών.

Όπως φαίνεται, τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον κορωνοϊό μπορεί να οδηγήσουν και σε… δυσάρεστα απρόοπτα σε αστυνομικές υπηρεσίες και σωφρονιστικά καταστήματα, με την επισήμανση του σχετικού κινδύνου να προέρχεται από τη Μέση Ανατολή.

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ συντάχθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 και τιτλοφορείται «Περιστατικό απόκρυψης του συρμάτινου μέρους της προστατευτικής μάσκας προσώπου από κρατουμένους στο Ισραήλ». Σε συνοδευτικά κείμενα αναφέρθηκε η περίπτωση της μεταγωγής δύο κρατουμένων από φυλακή του Ισραήλ σε αστυνομικό τμήμα οι οποίοι ζήτησαν να φορέσουν μία νέα μάσκα, γιατί οι δικές τους ήταν πλέον «παλιές». Όμως, ένας εκ των Ισραηλινών αστυνομικών παρατήρησε ότι οι μάσκες ήταν τσαλακωμένες και φαινόταν σαν κάτι να έλειπε.

πό την περαιτέρω έρευνα κι εξέταση της μάσκας διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί το μικρό εσωτερικό σύρμα που συγκρατούσε τη μάσκα στη μύτη των δύο συγκρατουμένων. Κι οι δύο αλλοδαποί είχαν το σύρμα στα πόδια τους και πιθανολογείται ότι θα το χρησιμοποιούσαν είτε για να ανοίξουν τις χειροπέδες τους ή να τραυματίσουν αστυνομικούς.

Μάλιστα, στην ενημέρωση των Ισραηλινών αρχών έχει αποσταλεί φωτογραφία της εν λόγω μάσκας που δημοσιεύει η εφημερίδα μας και παρέχονται συγκεκριμένες συμβουλές όπως ότι «πριν μεταφερθούν οι κρατούμενοι που φορούν χειρουργικές μάσκες, να ελέγχονται αν έχουν τις χειροπέδες τους» και να επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει αφαιρεθεί το σύρμα από τις μάσκες για τον κορωνοϊό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.