Κορωνοϊός : «Αιμορραγεί» η εστίαση – Τι λένε άνθρωποι του κλάδου στο ΜΕGA

Μεγάλη οικονομική ζημία στον κλάδο της εστίασης έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

Μεγάλη οικονομική ζημία στον κλάδο της εστίασης έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της Εργάνης, ότι τον Μάρτιο του 2020, υπήρξαν 28.000 λιγότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα το 2019.

Η ανησυχία για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι έντονο, με τις επιχειρήσεις ακόμα να είναι κλειστές.

Και παρότι, θεωρητικά, επίκειται επαναλειτουργία τους, οι προϋποθέσεις που θα χρειάζεται να πληρούν, η μεγάλη ζημία που έχουν ήδη υποστεί και η κάθετη πτώση του τουρισμού από την πανδημία, προκαλούν περαιτέρω ανησυχίες.

Ο Βασίλης Βασιλάκης, από το Σωματείο Εστιατόρων Κέρκυρας, εξήγησε πως η καλοκαιρινή σεζόν στο νησί του ξεκινούσε από το Πάσχα.

«Έχουμε πτώση τζίρου 85% τα μαγαζιά της εστίασης. Φυσικά δεν έχουμε κάνει καμία πρόσληψη» τόνισε, προσθέτοντας ότι ζητούν επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας από το κράτος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από το Σωματείο Εστιατόρων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αιτήθηκε  επιδότηση του 50% του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων της εστίασης «για να ανταπεξέλθουμε».

«Πρέπει να παρέχουμε 4-5 μήνες εργασίας για να συγκεντρώσουμε ικανό προσωπικό από άλλες περιοχές» σημείωσε, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.