Αλλαγή φρουράς στη διοίκηση της Εταιρείας Υδρεύσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΕΣΥΠ, η νέα τεχνοκρατική διοίκηση αναλαμβάνει επισήμως σήμερα τα ηνία της επιχείρησης, κατά τη γενική συνέλευση μετόχων που πραγματοποιείται στην έδρα της εταιρείας την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια αλλαγή εξπρές στο τιμόνι της εταιρείας, καθώς η προηγούμενη διοίκηση, που είχε επίσης ορισθεί από το Υπερταμείο, έμεινε μόλις έξι μήνες στο τιμόνι της επιχείρησης.
Στη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι εμφανής η παρουσία της λεγόμενης γενιάς των 40ρηδων τεχνοκρατών, στελέχη με τεχνικό καταρχήν υπόβαθρο, προκειμένου να μπορούν να κατανοήσουν το αντικείμενο της ΕΥΑΘ, αλλά και με τόπο δραστηριότητας ή καταγωγής τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν να κατανοήσουν θέματα της πόλης και των αναγκών των καταναλωτών. Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ορίζεται ο κ. Άνθιμος Αμανατίδης, διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εμπειρία ανωτέρου στελέχους στην ΕΡΓΟΣΕ.
Η παραίτηση του μέχρι πρόσφατα διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Νάρκισσου Γεωργιάδη, ζητήθηκε με επιστολή του Υπερταμείου, που είναι ο  βασικός μέτοχος. Ο λόγος αποπομπής του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η ρίξη στις σχέσεις με τη διοίκηση του Υπερταμείου -που ποτέ δεν υπήρξαν και οι καλύτερες- για την απόφασή του να παρακάμψει απόφαση της γενικής συνέλευσης που είχε εγκρίνει την αύξηση των αποδοχών του, μεθοδεύοντας καταβολή στον ίδιο αναδρομικών που δεν προβλέπονταν αλλά και την διαμόρφωση «κλειστής» σύμβασης με ευνοϊκούς όρους. 
Πάντως το Υπερταμείο προχωρά και στην αντικατάσταση άλλων μελώ του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα που δεν είχε πράξει την προηγούμενη φορά, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες εντός και εκτός εταιρείας για το ποιος πολιτικός χώρος έκανε τελικά κουμάντο στην εταιρεία. 
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Άνθιμος Αμανατίδης, διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας.  Έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος στην εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε με εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων έργων υποδομών, αλλά και γνώσεις του κανονιστικού πλαισίου σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων και διαγωνισμών, καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την υλοποίηση δημοσίων έργων, και ιδιαίτερα μεγάλων έργων υποδομών και δικτύων. Συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε., με εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπου εκτός των άλλων, έχει διαχειριστεί έργα τεχνολογικού μετασχηματισμού.
Από τα καινούργια μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, αναφέρονται οι:
  • Γεώργιος Σάτλας, Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MBA με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά από το University of Strathclyde.
  • Μαρία Πεταλά, Χημικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, με αντικείμενο τη χημική και περιβαλλοντική τεχνολογία.
  • Σοφία Αμανατίδου, απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.