ΠΟΥ: Δεν φαίνεται ακόμη η κορύφωση της πανδημίας

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», πρόσθεσε.

Πάνω από 2 εκατομμύρια τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κατά τα στοιχεία που αναρτά αυτή η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθανε τα 2.019.320 ενώ οι θάνατοι ανέρχονταν σε 119.483 ως τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε επίσης: Τσερνόμπιλ – Έσβησε η φωτιά κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο
Πάντα κατά τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο.

Ισπανία: Μικρή επιτάχυνση στην αύξηση των νεκρών

Ακόμη 567 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κοροναϊού στην Ισπανία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 18.056.

Στη χώρα καταγράφηκε η χαμηλότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 από τις 18 Μαρτίου, με 3.045 νέα περιστατικά επί συνόλου 172.541, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης των νεκρών παρουσίασε μικρή επιτάχυνση, καθώς τη Μεγάλη Δευτέρα είχε διαμορφωθεί σε 517 – το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις μερίδας επιστημόνων, μετά τη γνωστοποίηση του σχεδίου για τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεζ σχεδιάζει την επαναλειτουργία ορισμένων «μη αναγκαίων» επιχειρήσεων, επικαλούμενη τη μείωση του αριθμού των νέων θανάτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.