Πρόσβαση χωρίς χρέωση data μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία θα έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όλης της χώρας από την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εξασφάλισαν οι υπουργοί Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να διευρύνουν τις τεχνολογικές επιλογές όλων των μαθητών και νοικοκυριών με παιδιά στη χώρα. 
Στην πρωτοβουλία για πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) ανταποκρίθηκαν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας, Cosmote, Vodafone και Wind.
Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, διεκπεραιώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό, μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό. Η κάλυψη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια. 
Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα
σχολεία: