Επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι για Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο

Στη διάρκειά της επικοινωνίας επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στη διάρκειά της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με έμφαση στη Λιβύη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου γίνεται ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί  στις αρχές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 4 του μήνα, η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας – Γαλλίας – Αιγύπτου και Κύπρου με τη συμμετοχή των υπουργών εξωτερικών των τεσσάρων χωρών στο Κάιρο.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στις 29 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.