Με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια μπήκε ο Δεκέμβριος

Σχεδόν 10 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε ο υδράργυρος την Κυριακή σε σχέση με το Σάββατο στη Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά.

Ποδαρικό με χαμηλές θερμοκρασίες έκανε ο Δεκέμβριος. Σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε ο υδράργυρος την Κυριακή σε σχέση με το Σάββατο  στη Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 01/12 σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, όπως την κατέγραψαν 342 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και 9°C, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά κατά 7-8°C. Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα η θερμοκρασία την Κυριακή 01/12 υποχώρησε κατά 7°C, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά 5°C.

Στο μεταξύ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Κυριακής. Στον πίνακα που ακολουθεί  παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται στο Βαρικό Φλώρινας η θερμοκρασία έπεσε στους -4.2 βαθμούς, ενώ στο Νευροκόπι στους -3.7. Στον πίνακα αυτό δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερες, όπως για παράδειγμα του καταφυγίου Λαϊλιά Σερρών όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7.5 βαθμούς.

Η χιονόπτωση στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Μέσα σε λίγες ώρες, δρόμοι έγιναν άσπροι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.